14 начина за бързо почистване на дома, когато очаквате изненадващо гости

Посещението на гости в дома ви може да бъде прекрасно, но когато пристигнат с почти никакво предизвестие, имате ограничено време за подготовка и почистване на къщата ви.

Ето няколко съвета от Prefect House Care, които ще ви помогнат да почистите бързо, за да сте готови да ги посрещнете.

 1. Фокусирайте се само върху ключови места в дома ви.

Решете в кои стаи е по-вероятно да прекарате известно време с гостите. Често това ще бъде кухнята или хола, така че първо се съсредоточете върху тези стаи. Затворете вратата на всички други помещения. Не трябва да си мислите, че трябва да почистите цялата къща. Това е нереалистично и може да бъде непосилно и изтощително за вас, така, че да не можете дори да поздравите гостите си.

 1. Отървете се от съдовете и избършете мивката.

Кухненската мивка е мястото, което може да направи цялата ви кухня да изглежда мръсна и разхвърляна. Една от първите ви задачи трябва да бъде премахването на съдовете. Ако са на стелажа за сушене, ги поставете в шкафовете. Ако имате купчина, която все още чака да бъдат измити, поставете ги в съдомиялната машина, за да ги скриете.

 1. Съсредоточете се върху подреждането.

Разходете се в основните стаи. Ако има купчини от неща, които в момента не знаете къде да приберете, вземете една кутия и ги сложете в нея. Оставете кутията в една от стаите, в които вашите гости няма да влизат.

 1. Изпразнете кошчето.

Изпразването на кошчето няма да ви  отнеме много време, но прави голяма промяна. Не искате гостите ви да забележат пълен или препълнен кош, тъй като той прави стаята да изглежда по-подредена и да не мирише.

 1. 5. Отворете прозорците.

Където е възможно, отворете прозорците, докато чистите, това ще направи въздуха в помещението по-свеж, когато дойдат вашите гости.

 1. Избършете повърхностите.

Избършете кухненските плотове и масите, като полирате с микрофибърна кърпа, докато се уверите, че няма петна от пръсти, храна и прах. Само така в стаята ще се придаде усещане, че всичко е чисто.

 1. Не забравяйте тоалетната.

Важно е да почистите тоалетната преди да пристигнат гостите ви, като сложите почистваш гел в тоалетната чиния и забършете тоалетната чиния с кърпи за еднократна употреба или с парцал, специално предназначен за това. Ако имате повече от една тоалетна, съсредоточете се върху една и се уверете, че гостите ви ще бъдат насочени към почистената тоалетна, ако трябва да отидат.

 1. Прах.

Можете да използвате валяк за дрехи, по който прахта полепва бързо, за да отнемете натрупаната такава във видимите зони. Използвайте този трик, когато ви липсва време.

 1. Чистете само по една стая.

Започнете с една стая и не преминавайте в следващата стая, докато не приключите. Въпреки че искате да се опитате едновременно да почиствате няколко стаи наведнъж, не винаги това е ефикасното решение за придвижване из къщата. Ще загуби много ценно време.

 1. Запалете свещ.

Преди да пристигнат гостите ви, запалете ароматна свещ. Това не само ще направи стаята ви да мирише прекрасно, но ще осигури и приветлива и спокойна обстановка във вашето жилище.

 1. Преоблечете се.

След като приключите с почистването, се преоблечете в чисти дрехи. Ако сте бързали, може да сте потни. Смяната на дрехите също ще ви помогне да се почувствате по-свежи, когато гостите ви пристигнат, а и те няма да разберат, че сте чистили.

 1. Не се извинявайте за бъркотията.

Понякога може да ви бъде навик незабавно да се извинявате за бъркотията, когато в действителност гостите ви дори не мислят, че къщата ви е неподредена. Извинението ще привлече повече внимание към темата и по-вероятно е да забележат несъвършенства в чистотата и подреждането.

 1. Използвайте своето външно пространство

Ако времето позволява, насочете гостите си в градината или на открито място за сядане. Изведете ги навън, ако е слънчева, за да се насладят на слънцето. Това има и допълнителната полза за вас и вашите гости. Те няма да прекарат толкова време на закрито, както и няма да забележат непочистените зони във вашия дом.

 1. Разсейвайте гостите с музика, телевизор и храна.

Осигурявайки на вашите гостите музика за слушане, включване на телевизора на заден план или ако им поднесете питие с малко храна ще им помогне да се отпуснат, да се почувстват добре дошли, но също така и ще ги разсее да огледат стаята и апартамента ви.

 

Това са няколко съвета, които да ви предпазят, за да не влезете в режим на паника, когато имате неочаквани гости. Следвайте ги и ще успеете да посрещнете вашите гости в гостоприемен и чист дом, със спокойна и приятелска усмивка.

Ако обаче, знаете от сутринта за изненадващите гости, можете да се свържете с нас и ние ще ви съдействаме за следобедното почистване на вашия дом. Perfect House Care предлага възможност да наемете домашна помощница за еднократно почистване или абонаментно почистване на домове, жилища, апартаменти и къщи. Ако желаете да имате повече време за вас и семейството, то тогава абонаментния план, за 4 или 8 часа, всяка седмица е подходящо за вас. Можете да поръчате домашна помощница през нашата платформата за поръчка. Ако обаче имате специфични изисквания, може да се свържете с нас.

За пролетното и есенно почистване Perfect House Care предлага професионални услуги за почистване на апартаменти, жилища и къщи като: основно почистване на домове, почистване на дограма и прозорци, почистване след ремонтни дейности, пране на мека мебел, килими и мокети.  За индивидуални запитвания сме на линия за вас

Ако все о

Количка Изтритo Отмяна
 • Количката е празна.